Bruno De Jonghe


bas-bariton

Contact details

Bruno De Jonghe (bas-bariton), studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en het Lemmens Instituut te Leuven waar hij de Hogere Diploma’s voor Zang, Kamermuziek, Lyrische kunst en het Meester Diploma optie Zang alsmede de pedagogische diploma’s behaalde.

Hij vervolmaakte zich o.a. bij Chris Van Woerkom, Roland Bufkens, Ronny Lauwers, Vivianne Spanoghe, Loh Sieuw-Tuan, Dina Grossberger, Sandy Stone.

Als solist trad hij op in binnen- en buitenland met befaamde ensembles en orkesten, in grote passies, oratoria en opera, o.a. met het Festival van Vlaanderen, Muziektheater Transparant…. TV-opnamen waren er met o.a. ‘Paulus’ van F. Mendelssohn te Antwerpen o.l.v. Frank Shipway en in het programma Vuurvogel: “Richard goes Classic” met het VRT-filharmonisch orkest o.l.v. Ronald Corp.

In het Liedgenre werkt hij samen met Helene Luyten en Dirk Herten.

Werkte samen met verschillende dirigenten zoals: Antonio Pappano, Etienne Siebens, Sigiswald Kuyken, David Miller, Rik Ghesquière, Daniel Burdet, Paul Van Gullick, Ad Vergauwen, Herman Engels, Vic Nees, Johan Duyck, ….

Hij vertolkte rollen in the Rape of Lucretia van Benjamin Britten, Songfest en Trouble in Tahiti van L.Bernstein, Figaro in Le Nozze di Figaro van W.A. Mozart, Uberto in La serva Padrona G. Pergolesi, Il Trovatore G. Verdi, Leedberg Philippe Lamouris,…

In 2020 en 2021 zingt hij een rol in de Kinderopera Gruffalo van Ivan Fischer met voorstellingen in België en Nederland.

Hij maakt deel uit van het vocaal kwartet Vocamabile waar de romantische composities de hoofdschotel vormen binnen het muzikale menu voor vocale duo’s, trio’s, kwartetten met pianobegeleiding.

Is ook samen met zijn echtgenote Evelyne Bohen dirigent van het Kamerkoor Pro-Musica Geraardsbergen.

Was zangleraar in Gooik, Ninove, Geraardsbergen en gastdocent in de Musicalafdeling van het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel.

Was directeur van de Hoofdstedelijke Academie Muziek Woord Dans sinds 2001.