Een nieuw sterrenbeeld aan het firmament :
VOCAMABILE. De vijf sterren zijn vier zangers en een pianiste.
Deze kunstenaars hebben als doel het heropleven van de vocale huismuziek die immers slechts hoogst zelden wordt uitgevoerd in een vaste bezetting, hoewel de waardevolle composities beslist de moeite waard zijn om terug aan het publiek voor te stellen.
In de 19e eeuw kende het koorleven (zowel amateurs als beroeps) een grote bloei en de componisten schreven dan ook heel wat meerstemmige vocale muziek.
Parallel aan de koormuziek is er ook een omvangrijk repertoire voor ensemble van solisten met piano: duetten, terzetten en kwartetten.
Het grote voorbeeld is natuurlijk Schubert met de Weense Schubertiades. Maar componisten zoals vooral Brahms en Schumann vereisen een niveau dat de mogelijkheden van de burgerlijke huismuziek overtreft, milieu waarvoor het genre oorspronkelijk bedoeld was.

VOCAMABILE legt zich toe op de interpretatie van dit genre, waarbij het belang van de teksten - meestal geschreven door grote dichters - niet onderschat mag worden.
Toelichting en vertalingen van de liedteksten is mogelijk.
Vocale kwartetten uit de romantiek vormen uiteraard de hoofdschotel van VOCAMABILE's repertorium, maar het muzikale menu heeft ook nog wat anders te bieden.
- Spanisches Liederspiel van Robert Schumann
- Liebeslieder-Walzer en Zigeunerlieder van Johannes Brahms
- Liederen op Joodse teksten van Dmitri Shostakovitch
- Diverse kwartetten van F. Schubert, J. Haydn, W.A. Mozart, J. Brahms, G. Fauré en G. Rossini
- Een kerst-, eindejaars-, of paasprogramma
- Een programma van populaire musical- en operamelodieën, o.a. van L. Bernstein, C. Williams, A.L. Webber, J. Offenbach, G. Gershwin, G. Gould, J. Strauss, F. Lehar, R. Benatzky, C-M. Schönberg
Om wat variatie in het programma te brengen worden kwartetten afgewisseld met terzetten, duetten en solo's.

info@vocamabile.be
www.vocamabile.be
+32 (0)477 458 625
Fax : +32 (0)54 58 96 94
Bruno De Jonghe - Evelyne Bohen - Helene Luyten - Inez Carsauw - Robert Luts

Homepage