Bruno De Jonghe (bas-bariton), studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en het Lemmens Instituut te Leuven waar hij de Hogere Diploma's voor Zang, Kamermuziek Lyrische kunst en het Meester Diploma optie Zang alsmede de pedagogische dilpoma's behaalde.
Hij vervolmaakte zich o.a. bij Chris Van Woerkom, Roland Bufkens, Ronny Lauwers, Helene Luyten, Vivianne Spanoghe, Loh Sieuw-Tuan, Dina Grossberger en Sandy Stone.

Als solist trad hij op in binnen- en buitenland met befaamde ensembles en orkesten, in grote passies, oratoria en opera, o.a. met het Festival van Vlaanderen, Muziektheater Transparant…TV-opnamen waren er met o.a. 'Paulus' van F. Mendelssohn te Antwerpen o.l.v. Frank Shipway en in het programma Vuurvogel : "Richard goes Classic" met het VRT-filharmonisch orkest o.l.v. Ronald Corp. Tot zijn discografie behoren o.a.de musical Extasy van Alexander Raghbari en Psalm 138 van Eduardo Enrique Gajardo. Bruno De Jonghe vertolkte rollen in the Rape of Lucretia van Benjamin Britten, Songfest en Trouble in Tahiti van L.Bernstein, Figaro in Le Nozze di Figaro van W.A. Mozart…

Hij maakt deel uit het van het vocaal kwartet "Vocamabile".
Bruno De Jonghe was zangleraar in verschillende muziekacademies, en gastdocent in het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel.
Hij is thans directeur van de Hoofdstedelijke Muziekacademie.